مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : شنبه 88/4/6
نظر

30خبر جدید و تحلیل درباره وقایع پس از انتخابات 22 خرداد

اینجا کلیک کنید

تحلیل مهم  دکتر ولایتی درباره انتخابات ریاست جمهوری (فایل ویدیویی)
http://alef.ir/1388/content/view/48390/

 تشکر همسر شاه مخلوع از دخالت مرکل در امور داخلی ایران 
ایرنا: برلین -"فرح دیبا" همسر شاه مخلوع ایران از موضع دخالت آمیز صدراعظم آلمان در قبال اتفاقات اخیر ایران تشکر کرد و گفت : اقدام " آنگلا مرکل" در اعلام عمومی محکومیت این اقدامات، خوشحال کننده بود.   
وی که قبلا هم از حرکات اغتشاشگران مستقیما حمایت کرده بود در گفتگو با روزنامه "بونته " چاپ روز جمعه آلمان ،مدعی شد:تصاویری که از آشوبها در ایران پخش می شود، غرور زیادی ایجاد می کند.

درخواست حقوقدان مشهور آمریکایی
از نادیده گرفتن رای و اراده ملت ایران بپرهیزید 
ایرنا: یکی از مشهورترین حقوقدانان بین المللی آمریکا و متخصص در امور مربوط به حقوق بشر از رسانه های غربی خواسته است وقتی هیچ مدرکی درباره بی نظمی احتمالی در انتخابات ایران ندارند , از نادیده گرفتن رای و اراده ملت ایران بپرهیزند.   
پروفسور "کورتیس فرانسیس دوبلر" در گفت وگویی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورک گفت: برخی رسانه های غربی در حالی می گویند در جریان انتخابات ایران بی نظمی هایی وجود داشته که تاکنون هیچگونه مدرک ملموس اثبات کننده وجود چنین بی نظمی هایی را ارائه نداده اند و در نتیجه نادیده گرفتن چیزی که بیان قانونی اراده یک ملت بوده, کاری شدیدا غیر دموکراتیک است.
وی که اخیرا مقاله ای هم درخصوص انتخابات ایران در روزنامه مصری الاهرام داشته, اظهار داشت: در این باره در روزنامه الاهرام نیز نظرم را بیان کرده ام که دیدگاهم هنوز هم همان است, من قویا از ابراز دمکراتیک اراده و توانایی مردم ایران برای شرکت در امور دولتشان حمایت می کنم.
پروفسور دوبلر گفت: از نظر من سرنوشت این جریان در دست مردم و دولت ایران است، هر دولتی که مردم ایران برگزیده باشند. بنا بر این دلم نمی خواهد از خارج در این مورد دخالتی بکنم اما چیزی که در مقام یک وکیل بین المللی در زمینه حقوق بشر می توانم بگویم این است که بگذاریم مردم ایران خود تصمیم بگیرند و به نظراتشان هرچه که باشند, احترام بگذاریم.
این حقوقدان بین المللی افزود:خیلی امیدوارم و باید بگویم که به توانایی مردم ایران در حل مسائل مربوط به کشورشان بیشتر از توانایی مردم خودمان یعنی ایالات متحده آمریکا, اعتماد و اطمینان دارم.
وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور من نشانه های زیادی از چنین توانمندی وجود ندارد. اگر در خاطره ها مانده باشد سال گذشته ما دونفر را به جرم تقلب در انتخابات 2004 که اگر صورت نگرفته بود چه بسا سرنوشت آن انتخابات چیز دیگری می شد ,محاکمه و محکوم کردیم.
در نتیجه ما آدم های آن چنان پاک و منزهی نیستیم که حق داشته باشیم از دیگران و آن انتخاب ملت ایران , انتقاد کنیم.
این وکیل و حقوقدان آمریکایی اظهار داشت:به نظر من که قانون اساسی ایران را دقیق خوانده ام و با قوانین شما تا حدودی آشنایی دارم, دارای قوانین مستحکمی برای تضمین نظارت بر جریانات انتخابات و سلامت آن است.
پروفسور دوبلر گفت:"وقتی که من نتایج آرا را شنیدم یکی از کارهایی که از سر کنجکاوی کردم ، از آن جایی که من با دیدگاه های رییس جمهور ایران به آن شکلی که در صحنه های بین المللی ابراز کرده موافقم و آنها را منطبق با قوانین بین المللی می دانم ، گفت وگو با گروه های مخالف، نه تنها طرفداران میرحسین موسوی بلکه سایر گروه های مخالف را شروع کردم .
وی افزود:" به گروههای طرفدار موسوی گفتم شما در همه حوزه های انتخاباتی ناظرانی دارید و همه آرای ریخته شده شمارش شده اند، آیا از این ناظران هیچ خبری مبنی بر اینکه در شمارش آرا بی نظمی هایی وجود داشته شنیده اید؟ و همه یکصدا گفتند نه! "
این وکیل و حقوقدان آمریکایی تصریح کرد:هیچ یک از این ناظران نامزدها که در حوزه های رای گیری حضور داشتند گزارشی مبنی بر اختلال جدی در شمارش آرا نداده اند.
پرفسور دوبلر گفت: چیزی که این ها در موردش حرف زده اند و شکایت کرده اند در مورد زمانی است که آرا برای شمارش نهایی به وزارت کشور برده شدند ولی قبل از آن، اینها توانایی شمارش آرا را به مراتب بهتر از آمریکا دارند و این به نظر من یک شیوه نظارت بسیار با کفایت است که بر پایه حضور افرادی از کلیه گروه های مخالف قرار دارد و این افراد می توانستند اگر چیزی وجود داشت مطرح کنند.
"نکته جالب اینکه چهارشنبه هفته گذشته با اعضای گروهی به نام انجمن ملی آمریکایی های ایرانی تبار دیداری داشتم و این گروهی است که معمولا موضع و دیدگاه های بی طرفانه و غیر مغرضانه ای دارد, چیزی که مرا متعجب کرد این بود که خیلی از این ها از مخالفان و معترضان جانبداری می کردند."
وی اظهارداشت: این من را متحیر کرده است, من نمی گویم که شهروندان سابق یک مملکت اجازه جانبداری از یک دیدگاه سیاسی را ندارند اما من این را می دانم خیلی از آنهایی که از این گروه مخالفین حمایت می کنند اتکایشان به آمریکا و حتی منابع آن ها است.
این حقوقدان مشهور آمریکایی تصریح کرد:" این از نظر من باعث تاسف است که می بینیم این ها آشکارا کشکول گدایی در دست گرفته اند و به دنبال حمایت می گردند وبا اعضای کنگره و سنای آمریکا دیدار و از آنها درخواست حمایت می کنند".
پرفسور دوبلر افزود: از دید من تا حدودی این کار آنان غیرعادی می نماید. تصور کنید مثلا من که یک استاد دانشگاه هستم راه بیافتم و از این و آن بخواهم که بیایید در انتخابا ت آمریکا دخالت کنید. اگر کسی در آمریکا دست به چنین کاری بزند کارش به زندان می کشد.